Новини

Механізм оформлення документів дозвільного характеру на літні торгові майданчики

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що у відповідності до порядку розміщення торгових майданчиків в м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №549 від 01.11.2016 р., на території м. Івано-Франківська дозволено розміщення літніх торгових майданчиків в період з 01 квітня по 01 листопада кожного року.

Хто може оформляти дозвіл?

У відповідності до норм законодавства України, отримати дозвіл на розміщення літнього майданчика може тільки суб’єкт господарювання. Це може бути як підприємець так і юридична особа. Немає також обмежень щодо місця розташування літнього торгового майданчика. Так, раніше дозволялось розміщувати літні торгові майданчики тільки біля стаціонарних закладів ресторанного характеру, на даний момент відповідна норма відмінена.

Куди потрібно здавати документи?

Для того щоб отримати дозвіл на розташування літнього майданчика, потрібно звернутись в Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська, його територіальні підрозділи або віддалені робочі місця.

Який перелік документів необхідний?

Процедуру подачі документів потрібно умовно розділити на три етапи.

Перший етап.

Для того, щоб отримати дозвіл на розташування літнього майданчика, для початку потрібно замовити адміністративну послугу «Погодження (перепогодження) паспорта літнього/всесезонного торгового майданчика». В даному випадку суб’єкт господарювання повинен оформити паспорт літнього торгового майданчика (такий паспорт виготовляють проектні ліцензовані організації, які займаються архітектурними питаннями), який складається зі схеми розташування, графічних матеріалів, ескізу та фотовізуалізації. Якщо дозвіл оформляється вперше, то відповідний паспорт подається в двох екземплярах. Якщо ж іде перепогодження паспорта, то паспорт подається в одному примірнику. Більш детальна інформація на сайті Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська за відповідним посиланням: https://www.cnap.if.ua/posl/3880.

Другий етап.

Після погодження паспорта літнього торгового майданчика та у випадку, якщо літній торговий майданчик буде знаходитись в центральні частині міста, потрібно замовити послугу «Погодження розміщення реклами на пам'ятках місцевого значення та в межах зон охорони пам'яток, встановлення літніх торгових майданчиків в межах зон охорони пам'яток». Для цього необхідно подати погоджений паспорт літнього торгового майданчика в Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська. Більш детально за посилання: https://www.cnap.if.ua/posl/2447.

Третій етап.

 Кінцевим етапом погодження є рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Замовляється адміністративна послуга «Погодження на розміщення та облаштування літніх торгових майданчиків», суб’єктом надання якої є Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради. В такому випадку подається погоджений паспорт літнього майданчика в оригіналі та копії. В разі, якщо було перепогодження відповідного паспорта літнього торгового майданчика, додаються копії документів (рішення виконавчого комітету та договір про користування окремими елементами благоустрою), за попередній рік. Більш детально за відповідним посиланням: https://www.cnap.if.ua/posl/2412.

Після погодження паспорта майданчика і у випадку, якщо відповідний майданчик буде знаходитись на комунальній землі, укладається договір на користування окремими елементами благоустрою з міською радою.

На який період дозволяється розміщувати літній торговий майданчик?

Розташування літніх торгових майданчиків погоджується кожного року на поточний рік. У відповідності до положення, літні торгові майданчики можуть функціонувати з першого квітня по тридцять перше жовтня. Звичайно ж, що суб’єкт господарювання може в заяві передбачити і менший термін, але в рамках відповідного періоду.

Чи платний дозвіл?

Так, дозвіл платний. Плата залежить від терміну розміщення літнього торгового майданчика. Також підприємці мають змогу оплатити або одразу всю суму або ж з розтермінуванням на кожен місяць. Винятки щодо платності становлять тільки ті випадки, коли літній торговий майданчик розміщується на земельній ділянці що є у власності або в оренді. В такому випадку суб’єкт господарювання представляє відповідні документи, що посвідчують право власності або право користування відповідною земельною ділянкою.

Механізм оформлення документів дозвільного характеру на літні торгові майданчики

 

Прес-служба ЦНАП м.Івано-Франківськ

75-01-19

 

Графік роботи

Центр надання адміністративних послуг
(м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 9)
ПН, ВТ, СР
9.00-17.00
ЧТ
9.00-20.00
ПТ, СБ
9.00-16.00
без перерви
ТП та ВРМ ЦНАП у м.Івано-Франківську
(вул.Галицька,124-А, вул.Івана Павла ІІ, 4,
вул.Гетьмана Мазепи, 185, вул.Отця І.Блавацького,1)
ПН, ВТ, СР, ЧТ
8.00-17.00
ПТ
8.00-16.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
ТП та ВРМ ЦНАП
в населених пунктах Івано-Франківської МТГ
ПН, ВТ, СР, ПТ
8.00-16.00
ЧТ
8.00-17.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
 

Сервіси

  • Послуги для військово службовців
  • Електронні послуги
  • Перевірити стан послуги
  • Перевірити стан черги
  • Подати запит публічної інформації
  • Персональний кабінет
  • Мобільний адміністратор
  • Оплата послуг
  • Перевірка стану оформленння паспорта
  • Оцінювання якості обслуговування
  • Публічна кадастрова карта України
  • Державні послуги
  • Нормативні акти
  • Офіційний сайт міста
  • Державні послуги онлайн
  • Гід з державних послуг
  • Послуги власникам житла
  • Матеріальна допомога військовим
  • Ваучерна підтримка бізнесу
  • Матеріальна допомога особам старшим 70р.
  • Матеріальна допомога особам з інв. І-ІІгр.
  • Допомога сільгосп виробникам
  • Матеріальна допомога військовим на спорядження
  • Матеріальна допомога військовим на реабілітацію
* ПриміткаДля замовлення послуги в електронному вигляді Ви повинні зайти в розділ “Електронні послуги” та авторизуватись за допомогою BankID або “Персонального кабінету”

Останні новини