Новини

На засіданні виконавчого комітету міської ради розглянуто питання «Про діяльність ЦНАП м.Івано-Франківська у ІІ півріччі 2014р.»

05.02.2015р. на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (рішення від 05.02.2015р. №60) розглянуто питання «Про діяльність Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська у ІІ півріччі 2014р.».

Загальна кількість послуг, наданих в Центрі надання адміністративних послуг за ІІ півріччя 2014 року, становить 26 382 (у І півріччі 2014 року 17698), з них:

1)    адміністраторами відділу адміністративних послуг надано 13 911 адміністративних послуги;

2)    Дозвільним центром прийнято 2 287  вхідних пакетів документів;

3)    Реєстраційною службою здійснено 10 184 реєстраційних дій і запитів з Єдиного державного реєстру.

 В сфері отримання документів дозвільного характеру.

Дозвільний Центр м.Івано-Франківська працює відповідно до вимог Законів України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про адміністративні послуги» входить до складу управління адміністративних послуг (ЦНАП м.Івано-Франківська), прийом суб’єктів звернень здійснюється відповідно до графіка прийому ЦНАП.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 року №523-р виконавчим комітетом міської ради 12.08.2014 року прийнято рішення «Про внесення змін до переліку адміністративних послуг», згідно якого адміністративні послуги територіального управління Держгірпромнагляду, головного управління Держсанепідслужби та інспекції Держархбудконтролю з 1 вересня 2014 року надаються через Дозвільний центр м. Івано-Франківська.

В основі співпраці з управлінням державної архітектурно-будівельного контролю в області застосовано декларативний принцип надання послуг.

За ІІ півріччя 2014 року в Дозвільний центр м.Івано-Франківська надійшло 2 287  вхідних пакетів документів. Всього за звітний період  видано – 2 261 вихідний пакет, надано консультацій – 2 833,відмов - 267.

Державними адміністраторами надаються як документи дозвільного характеру, так і адміністративні послуги для суб’єктів господарювання та мешканців міста. Відповідно до вимог законодавства внесені зміни в посадові інструкції та виготовлено іменні печатки державним адміністраторам.

 В сфері надання адміністративних послуг.

За ІІ півріччя 2014 року адміністраторами управління адміністративних послуг прийнято 13 911 вхідних пакетів документів, виконано 13 658, виконано з порушенням терміну 396 справ та надано 1 058 консультацій.

За звітний  період управлінням освіти та науки зареєстровано та перереєстровано 1124 дітей в ДНЗ міста Івано-Франківська.

Державним фондом молодіжного житлового будівництва в Івано-Франківській області надано 20 консультацій щодо порядку отримання державного сприяння з метою забезпечення молодих сімей житлом.

Найбільша кількість вхідних пакетів документів в абсолютному значенні надійшла в управління Державної міграційної служби6 470 (46,5%).

На другому місці по кількості прийнятих вхідних пакетів знаходиться відділ Держземагентства в місті Івано-Франківську3 168 (22,8%), а на  третьому місці Департамент містобудування та архітектури 2 939 (21,1%).

Найвищий показник протермінованих документів до загальної кількостіприйнятих документів упродовж ІІ півріччя 2014 року в управління земельних відносин – 35,6% (в І півріччі 2014 року дане співвідношення складало 6,4%). На другому місці по кількості протермінованих документів знаходиться служба у справах дітей – 8,3 % (I півріччя 2014 р. – 20,7%), третє місце займає департамент комунального господарства, транспорту та зв’язку – 7,7% (I півріччя 2014 р. – 3,9%).

Високий показник протермінування виконання адміністративних та дозвільних послуг  управлінням земельних відносин зумовлено законодавчою складністю прийняття рішень та розгляду питань на профільній комісії, засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та сесії Івано-Франківської міської ради.

При цьому слід відмітити, що по вищезазначених протермінованих документах були надані проміжні відповіді з поясненням причини невчасного виконання  документів.

 Динаміка протермінованих документів

до прийнятих в розрізі суб’єктів надання адміністративних послуг за І півріччя 2014 р. – ІІ півріччя 2014 р.

N з/п

Суб’єкт надання адміністративної послуги

І півріччя 2014

 

ІІ півріччя 2014

1

Департамент містобудування та архітектури

5,3

4,0

2

Відділ Держземагентства в місті Івано-Франківську

0,45

 

0,1

 

3

Управління земельних відносин

6,4

35,6

4

Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку

3,9

 

7,7

 

5

Відділ обліку та розподілу житла

12,7

6,3

6

Служба у справах дітей

20,7

8,3

7

Управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики

0

 

0,7

 

8

Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області

0,71

 

0,3

 

 

Всього:

3,3

1,8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Узагальнене співвідношення кількості протермінованих документів до загальної кількості прийнятих документів з адміністративних послуг становить 1,8% (3,3% в Iпівріччі 2014 р.), що говорить про позитивну динаміку даного показника в сторону зменшення та покращення виконавської дисципліни суб’єктами надання адміністративних послуг.

У більшості структурних підрозділів спостерігається високий рівень виконавської дисципліни з виконання адміністративних послуг та позитивна динаміка до зменшення протермінування їх виконання.

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» визначено якісні показники своєчасного виконання адміністративних послуг та проводиться щомісячний аналіз повернення витягів з рішень виконавчого комітету міської ради структурними підрозділами у ЦНАП м.Івано-Франківська. Такий моніторинг проводиться для систематизації та контролю за поверненням результатів адміністративних послуг у найкоротші терміни та інформування про результат суб’єктів звернення. За звітний період всі структурні підрозділи повертали витяги з рішень виконавчого комітету міської ради у ЦНАП м.Івано-Франківська до 5 робочих днів, тільки управлінням земельних відносин було перевищено термін повернення документів.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014р. №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг», угоди про співробітництво між відділом Держземагенства у м.Івано-Франківську та виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради в сфері надання адміністративних послуг, відповідно до ст. 6, 7, 8, 12 Закону України «Про адміністративні послуги» прийнято рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 23.12.2014р №679 «Про адміністративні послуги», внесено зміни до переліку адміністративних послуг  та включено 14 нових послуг відділу Держземагентства, які надаються   в  Центрі надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська з 01.01.2015 року.

На всі послуги розроблено інформаційні та технологічні картки, які розміщенні у приміщенні ЦНАП та на сайті, розроблено бланки заяв та зразки їх заповнення.

Відповідно до розпорядження міського голови від 28.02.2014 року №68-р  з 14.00 год. до 16.00 год. у Центрі надання адміністративних послуг здійснюється прийом громадян керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

За звітний період на особистому прийомі побувало 111 мешканців міста, зокрема до керівництва департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку звернулося 22 особи, до відділу обліку і розподілу житла – 14 осіб, до служби у справах дітей – 44 особи, до департаменту містобудування та архітектури – 10 осіб, до управління земельних відносин – 21 особа.

У ІІ півріччі 2014 року не виявлено порушення виконання п.1.8. Регламенту ЦНАП в частині реєстрації звернень громадян виключно через ЦНАП.

З 05.09.2014р. свою роботу розпочав оновлений офіційний сайт Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська www.cnap.if.ua.

За результатами проведеної роботи оновлено дизайн сайту, інформаційне наповнення та розширено спектр послуг.

Мешканці міста мають можливість перевірити стан виконання адміністративної чи дозвільної послуги, записатися на прийом у зручний для себе час (з вибором днів на два тижні вперед), роздрукувати бланки заяв для отримання адміністративних послуг та ознайомитись з інформаційними картками.

Для зручності мешканців функціонує мобільний додаток «Мобільний Івано-Франківськ», де у режимі реального часу можна перевірити стан виконання послуги, завантажити бланк заяв чи отримати всю необхідну інформацію для отримання адміністративних та дозвільних послуг.

В роботі ЦНАП запроваджено он-лайн консультації. Кожен бажаючий може задати запитання адміністратору чи державному адміністратору і йому, без відвідування Центру, буде надана фахова консультація, яка є важливою складовою для отримання адміністративних чи дозвільних послуг.

ЦНАП м.Івано-Франківська проводить щомісячний моніторинг якості надання адміністративних послуг. Відвідувачі ЦНАП після обслуговування за допомогою талону електронної черги вкидають його у дві ємності «Задоволені якістю обслуговування» та «Не задоволені якістю обслуговування».

За ІІ півріччя  2014року 98,3% учасників опитування задоволені якістю обслуговування адміністраторів та державних адміністраторів (у І півріччі 2014р. – 97,1%).

На виконання розпорядження міського голови від 14.11.2014р. №450-р «Про проведення анкетування» в Центрі надання адміністративних послуг, Департаменті соціальної політики та Фонді комунальної власності територіальної громади міста проведено дослідження задоволеності замовників послугами, які надаються виконавчими органами Івано-Франківської міської ради.

Метою дослідження стало визначення того, якою мірою мешканці міста задоволені рівнем послуг, наданих виконавчими органами Івано-Франківської міської ради, та вивчення їх пропозицій для покращення якості послуг.

З метою отримання об'єктивних результатів для проведення анкетування створено відповідну робочу групу та залучено учасників проекту «Молодь і влада».

В ході проведення анкетування мешканці міста мали можливість оцінити якість наданої послуги та рівень обслуговування у виконавчих органах Івано- Франківської міської ради, час, який довелося затратити при поданні документів на отримання адміністративної послуги, термін впродовж якого було отримано адміністративну послугу, висловити свою думку щодо основних проблем в сфері надання адміністративних послуг, а також надати свої пропозиції по покращенню роботи органів виконавчої влади Івано- Франківської міської ради.

Загальна кількість респондентів, які взяли участь в анкетуванні, складає 491 особа.

Так, в Центрі надання адміністративних послуг опитано 277(56,4%) осіб, в Департаменті соціальної політики 180(36,7%) та у Фонді комунальної власності територіальної громади міста 34(6,9%).

Як свідчать результати дослідження, 40,5% (199) громадян відмітили, що звернувшись за отриманням адміністративної послуги їм зовсім не довелося чекати в черзі, 35,6 % (175 ос.) затратили до10 хвилин часу, 15,1% (74 ос.) - до 30 хвилин, 5,7% (28 ос.) - до 60 хвилин і 3,1 % (15 ос.) довелося зачекати понад годину.

Так, 91,5% (449 ос.) респондентів відмітили високий професіоналізм працівників органів виконавчої влади та наступним чином оцінили їхню компетентність і знання: 49,5% (243ос.) - «відмінно», 42% (206 ос.) - «добре», 6,7% (33ос.) - «задовільно» та 1,8% (9ос.) - «незадовільно».

Отримані результати анкетування у 2014 році показують хороші результати і та стабільне закріплення позитивних кількісних показників не нижче 91,5% впродовж 4 років.

87,9% (432 ос.) відмітили також і привітність працівників виконавчих органів міської ради: 52,5% (258 ос.) оцінили привітність на «відмінно», 35,4% (174 ос.) - «добре», 9% (44 ос.) - «задовільно» і 15 осіб (8 осіб – ЦНАП, 6 осіб-

ДСП, 1 особа -ФКВТГМ), що складає 3,1 % зазначили, що ставлення до них мало б бути значно кращим.

Досить хороші результати отримано також і при оцінці культури обслуговування громадян: 88,8% (436 ос.) опитаних громадян позитивно оцінили культуру обслуговування під час прийому. З них: 51,9% (255 ос.) опитаних оцінюють культуру обслуговування на «відмінно», 36,9% (181 ос.) - «добре», 8,1 % (40 ос.) - «задовільно» та 3,1% (15ос.) - «незадовільно».

Оцінка замовниками якості наданих послуг було одним із ключових питань анкети. Підсумовуючи результати відповідей на дане запитання, можна констатувати, що більшість мешканців міста, а це складає 85,7% (421 ос.), задоволені та позитивно оцінюють якість наданих послуг. З них 40,3% (198ос.) опитаних оцінюють якість послуги на «відмінно», 45,4% (223 ос.) - «добре», 9,8% (48ос.)~ «задовільно» та 4,5%   (22ос.)-«незадовільно».

Щодо терміну, протягом якого було надано адміністративну послугу, то 80,7 % (396 ос.) опитаним послугу надано впродовж 30 днів, 15,3 % (75 ос.) - до 45 днів, 2,8% (14 ос.) - в термін понад 45 днів та 6 осіб, що складає 1,2% від загальної кількості опитаних, не отримали відповіді з обґрунтуванням причин ненадання послуги.

Серед осіб, які зверталися за отриманням адміністративних послуг в Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська, 65,3% (181ос.) громадян відмітили що вони не отримали SMS-повідомлення про результат звернення і 34,7%) (96 ос.) вказали, що їм таки надійшли такі повідомлення з ЦНАП.

Відповідаючи на запитання анкети «Де Ви дізналися інформацію щодо надання адміністративних послуг?» 41,1% (202ос.) громадян зазначили, що почерпнули дану інформацію безпосередньо в Центрі надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська, 18,2%(89 ос.) – наофіційному веб - сайті міста Івано-Франківська (www.mvk.if.ua), 10,4% (51 ос.) - від знайомих, 9,4%(46 ос.) - в органах виконавчої влади Івано- Франківської міської ради, 9% (44 ос.) - на офіційному веб - сайті Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська (www.cnap.if.ua), 5,7% (28ос.) - в ЗМІ, в рівних пропорціях - по 2,4% (12 ос.) дізналися необхідну інформацію через мобільний додаток «Мобільний Івано- Франківськ» (www.mvk.if.ua/app/) та в державних установах міста і 1,4%'(7 ос.) - в комунальних службах міста.

За результатами опитування громадської думки Центром розроблено комплекс заходів для покращення якості надання адміністративних та дозвільних послуг, своєчасного їх виконання, професійної компетенції працівників (внесення змін у програмне забезпечення щодо надсилання sms повідомлень, щотижневе навчання працівників для підвищення професійної обізнаності, робота щодо оптимізації надання адміністративних послуг).

Кім того, ГО «Опора», в рамках проведення дослідження з питань доступності та прозорості діяльності органів місцевого самоврядування, визнала  ЦНАП м.Івано-Франківська одним з найкращих в Україні.

Велика увага у ЦНАП м.Івано-Франківська приділяється підвищенню рівня професіоналізму, обізнаності адміністраторів і державних адміністраторів щодо надання адміністративних та дозвільних послуг.

У ІІ півріччі 2014р. проведено 14 внутрішніх навчань, працівники проходили навчання у Івано-Франківському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовці, посадових осіб місцевого самоврядування, брали участь у семінарах, тренінгах, які організовувались Асоціацією міст України (3 тренінги), семінарах в рамках реалізації проекту «Реформа управління на сході України» GIZ (Співпраця з Німеччиною) (4 семінари).

ЦНАП м.Івано-Франківська оновлює інформацію у соціальних мережах Вконтакті, Facebook, а також створено офіційну групу у Twitter.

Забезпечення своєчасного виконання звернень громадян та юридичних осіб відслідковуються щотижневими, щоквартальними та піврічними звітами, які подаються керівництву виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

У ІІ півріччі 2014 року підготовлено доповідну записку  «Про стан виконавської дисципліни у Центрі надання адміністративних  послуг за ІІІ квартал 2014 року», де проведено  детальний аналіз стану дисципліни в Центрі надання адміністративних послуг та проаналізовано причини, що призводять до порушення термінів виконання документів, керівникам структурних підрозділів наголошено на недопущення порушення термінів виконання адміністративних послуг.

У ІІ півріччі  2014 рокууправління адміністративних послуг продовжувало реалізацію наступних проектів та залучено до нових проектів:

  1.  «Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі Центрів надання адміністративних послуг і розвитку співпраці між Луцьким та Івано-Франківським центрами надання адміністративних послуг та Люблінським бюро обслуговування мешканців» в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013рр.Метою проекту є створення транскордонної мережі центрів надання адміністративних послуг,  підвищення якості та ефективності надання послуг Луцьким  ЦНАП, Івано-Франківським ЦНАП та Люблінським БОМ, удосконалення надання адміністративних послуг нерезидентам.
  2. «Створення регіональної мережі ЦНАП як ефективного інструменту у застосуванні інноваційних рішень з надання адміністративних послуг населенню»  за підтримки Європейської комісії. Мета проекту: посилення спроможностей та потенціалу регіональних/районних центрів надання адміністративних послуг в Івано-Франківській області задля забезпечення чесного, ефективного та прозорого надання адміністративних послуг населенню; поширення кращого вітчизняного та міжнародного досвіду в Україні.
  3. «Формування політики, ґрунтованої на фактах, в сфері місцевого самоврядування в Україні», фінансованого МЗС Норвегії, який реалізується  Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад та Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень.
  4. Реалізація проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні». Проект фінансується Шведським агентством регіонального розвитку (SIDA) та шведською урядовою організацією «Академія Фольке Вернадотта». Початок реалізації проекту у 2015 році.

В рамках участі у міжнародних проектах ЦНАП м.Івано-Франківська забезпечив виготовлення поліграфічної продукції (інформаційні картки на найбільш популярні послуги), які розміщено у приміщенні для отримання відвідувачами та встановив он-лайн трансляцію своєї діяльності.

Також, у грудні 2014р. представники різних міст України в рамках проекту «Формування політики, ґрунтованої на фактах, в сфері місцевого самоврядування в Україні», фінансованого МЗС Норвегії відвідали ЦНАП м.Івано-Франківска.

Координатор проекту Олена Томнюк та директор проекту Еліта Цакуле, учасники заходу (представники 20 міст України) високо оцінили напрацювання та інновації, впроваджені у сфері забезпечення відкритості та співпраці з громадськістю та висловили впевненість, що Івано-Франківськ і надалі буде займати лідерські позиції у питаннях прозорості, відкритості, високої якості надання послуг, впровадження передових інформаційних технологій.

Центр надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська постійно удосконалює свою роботу, розширює спектр послуг, забезпечує комфортне перебування відвідувачів у Центрі та високу якість обслуговування.

 

Графік роботи

Центр надання адміністративних послуг
(м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 9)
ПН, ВТ, СР
9.00-17.00
ЧТ
9.00-20.00
ПТ, СБ
9.00-16.00
без перерви
ТП та ВРМ ЦНАП у м.Івано-Франківську
(вул.Галицька,124-А, вул.Івана Павла ІІ, 4,
вул.Гетьмана Мазепи, 185, вул.Отця І.Блавацького,1)
ПН, ВТ, СР, ЧТ
8.00-17.00
ПТ
8.00-16.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
ТП та ВРМ ЦНАП
в населених пунктах Івано-Франківської МТГ
ПН, ВТ, СР, ПТ
8.00-16.00
ЧТ
8.00-17.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
 

Сервіси

  • Послуги для військово службовців
  • Електронні послуги
  • Перевірити стан послуги
  • Перевірити стан черги
  • Подати запит публічної інформації
  • Персональний кабінет
  • Мобільний адміністратор
  • Оплата послуг
  • Перевірка стану оформленння паспорта
  • Оцінювання якості обслуговування
  • Публічна кадастрова карта України
  • Державні послуги
  • Нормативні акти
  • Офіційний сайт міста
  • Державні послуги онлайн
  • Гід з державних послуг
  • Послуги власникам житла
  • Матеріальна допомога військовим
  • Ваучерна підтримка бізнесу
  • Матеріальна допомога особам старшим 70р.
  • Матеріальна допомога особам з інв. І-ІІгр.
  • Допомога сільгосп виробникам
  • Матеріальна допомога військовим на спорядження
  • Матеріальна допомога військовим на реабілітацію
* ПриміткаДля замовлення послуги в електронному вигляді Ви повинні зайти в розділ “Електронні послуги” та авторизуватись за допомогою BankID або “Персонального кабінету”

Останні новини