Новини

На засіданні виконавчого комітету міської ради розглянуто питання про діяльність ЦНАП м.Івано-Франківська у І півріччі 2014р.

На засіданні виконавчого комітету міської ради розглянуто питання про діяльність ЦНАП м.Івано-Франківська у І півріччі 2014р.

16.07.2014р. на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розглянуто питання «Про діяльність ЦНАП м.Івано-Франківська у І півріччі 2014р.».

Загальна кількість послуг, наданих в Центрі надання адміністративних послуг за І півріччя 2014 року, становить 17 698, з них:

1)             адміністраторами відділу адміністративних послуг надано 7 292 адміністративних послуги;

2)             Дозвільним центром прийнято 1 499  вхідних пакетів документів;

3)             Реєстраційною службою здійснено 8 907 реєстраційних дій і запитів з Єдиного державного реєстру.

За звітний  період управлінням освіти та науки зареєстровано та перереєстровано 2905 дітей в ДНЗ міста Івано-Франківська.

Державним фондом молодіжного житлового будівництва в Івано-Франківській області надано 85 консультацій щодо порядку отримання державного сприяння з метою забезпечення молодих сімей житлом.

В зв’язку з прийняттям рішення міської ради від 24.12.2013 року №1299-40 «Про затвердження Порядку ведення обліку особистих селянських господарств (по господарського обліку) на території міста Івано-Франківська» внесено зміни до переліку адміністративних послуг, а також скасовано процедуру отримання довідки про членство в особистому селянському господарстві для подання такої довідки у Івано-Франківській міський центр зайнятості (управління земельних відносин передає такі відомості відповідно до запитів центру зайнятості).

Найбільша кількість вхідних пакетів документів надійшла з адміністративних питань відділу Держземагентства в м.Івано-Франківську – 2695 (37,2%).

На другому місці по кількості прийнятих вхідних пакетів знаходиться департамент містобудування та архітектури – 2597 (35,7%), а на  третьому місці управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області – 849 (11,7%).

В рамках проведеної роботи ЦНАП м.Івано-Франківська та відділу Держземагентства у м. Івано-Франківську Івано-Франківської області скорочено терміни розгляду та виконання адміністративної послуги «Видача переліку обмежень прав на земельну ділянку і наявні земельні сервітути» (попередній термін виконання – 28 календарних днів, встановлений термін виконання – 10 робочих днів). Також, департаментом комунального господарства, транспорту і звязку cкорочено терміни виконання адміністративної послуги «Надання дозволу на видалення зелених насаджень» (з 30 до 22 календарних дні).

Згідно розпорядження міського голови від 28.02.2014 року №68-р з 14.00 год. до 16.00 год. у Центрі надання адміністративних послуг здійснюється прийом громадян керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

При прийомі громадян у ЦНАП до керівництва департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку звернулося 10 осіб (у ІІ півріччі 2013р. – 2 особи), до відділу обліку і розподілу житла – 21 особа (у ІІ півріччі 2013р. – 10 осіб), до служби у справах дітей – 32 особи (у ІІ півріччі 2013р. – 16 осіб), до департаменту містобудування та архітектури - 27 осіб (у ІІ півріччі 2013р. – 17 осіб), до управління земельних відносин – 22 особи (у ІІ півріччі 2013р. – 11 осіб).

На виконання п.11 ст.12 Закону України «Про адміністративні послуги» та п.1.7. Регламенту роботи управління адміністративних послуг (Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська) виконавчого комітету міської ради з 1 січня 2014 року змінено графік роботи Центру надання адміністративних послуг. Прийом громадян проводиться у вівторок, середу, п’ятницю, суботу з 9.00 год. до 16.00 год., у понеділок та четвер з 9.00 год. до 20.00 год. без перерви на обід.

Також, громадською організацією «Центр муніципального та регіонального розвитку - Ресурсний центр» разом із Центром надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська впроваджується проект «Громадський моніторинг надання адміністративних послуг в місті Івано-Франківську». В рамках реалізації проекту в ЦНАП проводиться соціологічне дослідження з метою вивчення реального стану надання адміністративних послуг в місті. Опитування проводиться у два етапи:

1.Відвідувачі ЦНАП можуть оцінити якість обслуговування безпосередньо у ЦНАП після закінчення прийому та висловити своє враження шляхом голосування, вкинувши талон обслуговування у одну із скриньок «Задоволені обслуговуванням» або «Незадоволені обслуговуванням». Дані скриньки встановлені у приміщені ЦНАП на І та ІІ поверхах.

2.Відвідувачі можуть заповнити анкету, відповісти на запропоновані питання та подати пропозиції щодо покращення роботи Центру. Дану анкету можна завантажити за посиланням розміщеним на офіційному сайті м.Івано-Франківська www.mvk.if.ua, заповнити її та надіслати на електронну адресу Центру [email protected].

          Моніторинг здійснювався за наступними методами:

  • Вивчення законодавства в сфері адміністративних послуг, аналіз сайту центру та висвітлення інформації про діяльність ЦНАП, його роботу в ЗМІ, у соціальних мережах;
  • Проведення соціологічного опитування відвідувачів;
  • Інтерв’ю з представником ЦНАП;
  • Візит «Таємного клієнта».

97 % респондентів ствердно відповіли, що з створенням ЦНАП покращилась якість надання та своєчасність виконання адміністративних послуг. 57% респондентів при відвідувані Центру користуються офіційним сайтом м.Івано-Франківська, сайтом ЦНАП та офіційними групами у соціальних мережах для тримання інформації про послуги та стан їх виконання.

Для перевірки ефективності впровадження «електронної черги» та роботи адміністраторів, анкета містила запитання щодо тривалості  очікування на прийом. 73% опитаних задоволені роботою електронної черги, а 40,49% опитаним чекати на прийом не довелося.

Одним із завдань для учасників дослідження було оцінити рівень обслуговування в ЦНАП. Отож, оцінку відмінно поставили 31% осіб, 37% - дуже добре, 26% - добре, 6%- задовільно, 0% - незадовільно.

Також, 70% респондентів схвально оцінили якість надання інформаційних сервісів  (sms-іформування, мобільний додаток «Мобільний Івано-Франківськ», послуга «Код зворотного зв’язку»).

          За результатами громадського моніторингу та врахування зауважень і пропозицій вжито заходів, щодо зміни графіка роботи відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (Реєстраційна служба), які з 17 червня 2014 року здійснюють прийом суб’єктів звернень у ЦНАП без обідньої перерви.

          Також, видача результатів послуг даного відділу проводиться протягом всього робочого дня, а не до 12.00 год. як було раніше.

Якісно та оперативно подається інформація на офіційний сайт м.Івано-Франківська та приведено у відповідність до прийнятих змін інтерактивний сайт Центру (www.cnap.if.ua). на даний час триває робота щодо написання нового сайту ЦНАП м.Івано-Франківська з більшими функціональними та технологічними можливостями. Створено офіційну сторінку Центру надання адміністративних послуг в соціальних мережах Facebook та Вконтакті.

Забезпечення своєчасного виконання звернень громадян та юридичних осіб відслідковуються щотижневими, щоквартальними та піврічними звітами та подаються керівництву виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

В рамках реалізації даних проектів виготовлено інформаційні матеріали про ЦНАП м.Івано-Франківська та виготовлено формений одяг для працівників Центру.

Для досягнення принципу універсальності адміністраторів та державних адміністраторів ЦНАП, підвищення рівня знань, у І півріччі 2014 року проведено 28 внутрішніх навчань з суб’єктами надання адміністративних послуг щодо надання адміністративних послуг.

З жовтня 2013р. по квітень 2014р. проводився громадський моніторинг Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в містах України. Моніторинг проводили Центр політико-правових реформ, Фонд місцевої демократії (Харків), Центр інформаційного консалтингу і Центр досліджень місцевого самоврядування (Львів), Центр підтримки громадських та культурних ініціатив «Тамариск» (Дніпропетровськ) .

За результатами проведеного моніторингу Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська увійшов до трійки лідерів України та зайняв перше місце серед подібних центрів Західної України.

Центр надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська постійно удосконалює свою роботу, забезпечує прозору процедуру подання документів, скорочення терміну розгляду та прийняття рішень, забезпечує комфортне перебування відвідувачів у Центрі та високу якість обслуговування.

З детальною аналітичною інформацію в розрізі адміністративних та дозвільних послуг, суб’єктів надання послуг Ви можете ознайомитись за посиланням www.namvk.if.ua/dt/12977/.

Графік роботи

Центр надання адміністративних послуг
(м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 9)
ПН, ВТ, СР
9.00-17.00
ЧТ
9.00-20.00
ПТ, СБ
9.00-16.00
без перерви
ТП та ВРМ ЦНАП у м.Івано-Франківську
(вул.Галицька,124-А, вул.Івана Павла ІІ, 4,
вул.Гетьмана Мазепи, 185, вул.Отця І.Блавацького,1)
ПН, ВТ, СР, ЧТ
8.00-17.00
ПТ
8.00-16.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
ТП та ВРМ ЦНАП
в населених пунктах Івано-Франківської МТГ
ПН, ВТ, СР, ПТ
8.00-16.00
ЧТ
8.00-17.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
 

Сервіси

  • Послуги для військово службовців
  • Електронні послуги
  • Перевірити стан послуги
  • Перевірити стан черги
  • Подати запит публічної інформації
  • Персональний кабінет
  • Мобільний адміністратор
  • Оплата послуг
  • Перевірка стану оформленння паспорта
  • Оцінювання якості обслуговування
  • Публічна кадастрова карта України
  • Державні послуги
  • Нормативні акти
  • Офіційний сайт міста
  • Державні послуги онлайн
  • Гід з державних послуг
  • Послуги власникам житла
  • Матеріальна допомога військовим
  • Ваучерна підтримка бізнесу
  • Матеріальна допомога особам старшим 70р.
  • Матеріальна допомога особам з інв. І-ІІгр.
  • Допомога сільгосп виробникам
  • Матеріальна допомога військовим на спорядження
  • Матеріальна допомога військовим на реабілітацію
* ПриміткаДля замовлення послуги в електронному вигляді Ви повинні зайти в розділ “Електронні послуги” та авторизуватись за допомогою BankID або “Персонального кабінету”

Останні новини