Новини

На засіданні виконавчого комітету міської ради ЦНАП м.Івано-Франківська прозвітував про свою роботу за 9 місяців 2016 року

3 листопада 2016 року на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розглянуто питання про діяльність Центру надання адміністративних послуг за 9 місяців 2016 року.

Начальник управління адміністративних послуг (Керівник ЦНАП м.Івано-Франківська) Богдан Питель зазначив:

 

Впродовж  9 місяців 2016 року Центр надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська працював над організацією надання адміністративних та дозвільно-погоджувальних послуг, спрощенням дозвільних процедур та вдосконаленням своєї  роботи відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Станом на 30.09.2016 року у ЦНАП м.Івано-Франківська надається 214 адміністративних та дозвільно-погоджувальних послуг.

 

Загальна кількість послуг, наданих в Центрі надання адміністративних послуг станом на 30.09.2016р. становить 51307, з них:

 

1)    адміністраторами відділу адміністративних послуг надано 33 458 адміністративні послуги;

 

2)    адміністраторами відділу дозвільно-погоджувальних процедур прийнято 5 290 дозвільно-погоджувальних послуг;

 

3)    Управлінням реєстраційних процедур в частині реєстрації бізнесу здійснено  10 774 реєстраційних дій і запитів з Єдиного державного реєстру.

 

4)    Надано консультацій адміністраторами -11000.

 

         За звітний період в управлінні велася наступна робота:

 

-         організовано надання адміністративних та дозвільно-погоджувальних послуг у терміни, відповідно до чинного законодавства;

 

-         забезпечено інформування суб’єктів звернень про вимоги та порядок надання адміністративних послуг, що надаються через адміністраторів ЦНАП;

 

-         здійснення контролю за додержанням суб’єктами надання адміністративних послуг строку розгляду справ та прийняття рішень;

 

-         підготовка щоквартальних доповідних записок про стан виконавської дисципліни у ЦНАП м.Івано-Франківська;

 

-         підготовка щотижневої інформації по невиконаних (протермінованих) адміністративних послугах для першого заступника міського голови М.Вітенка, заступника міського голови Б.Білика, керуючого справами виконавчого комітету міської ради І.Шевчука. (виконавська дисципліна);

 

-         надано он-лайн консультації через офіційний сайт ЦНАП;

 

-         ведеться робота щодо дотримання порядку у веденні адміністративних справ, їх передачу суб’єктам надання адміністративних послуг та електронного архівування.

 

Станом на 30.09.2016 р. адміністраторами управління адміністративних послуг прийнято 38 748 вхідних пакетів документів, виконано 38 687 та надано  3978 консультації.

 

За звітний  період Департаментом освіти і науки зареєстровано та перереєстровано   3 523 дитини в ДНЗ міста Івано-Франківська.

 

Державним фондом молодіжного житлового будівництва в Івано-Франківській області надано 20 консультації щодо порядку отримання державного сприяння з метою забезпечення молодих сімей житлом, у тому числі учасникам АТО.

 

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» визначено якісні показники своєчасного виконання адміністративних послуг та проводиться щомісячний аналіз повернення витягів з рішень виконавчого комітету міської ради структурними підрозділами у ЦНАП м.Івано-Франківська. Такий моніторинг проводиться для систематизації та контролю за поверненням результатів адміністративних послуг у найкоротші терміни та інформування про результат суб’єктів звернення. За звітний період всі структурні підрозділи повертали витяги з рішень виконавчого комітету міської ради у ЦНАП м.Івано-Франківська до 5 робочих днів.

 

У І півріччі 2016 року підготовлено рішення виконавчого комітету міської ради «Про діяльність Центру надання адміністративних послуг за ІІ півріччя 2015 року», де проведено детальний аналіз стану виконавської дисципліни в Центрі надання адміністративних послуг та проаналізовано причини, що призводять до порушення термінів виконання документів, керівникам структурних підрозділів наголошено на недопущення порушення термінів виконання адміністративних послуг.

 

 У зв’язку з ліквідацією Обласного дозвільного центру облдержадміністрації (на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» від 12 лютого 2015 року № 191-VIII), з метою недопущення зупинки процесу надання адміністративних послуг та створення ефективного механізму доступу до них суб’єктів звернень області, шляхом надання адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг міста Івано-Франківська, між виконавчим комітетом міської ради та обласною державною адміністрацією у квітні поточного року було укладено меморандум про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг. У відповідності до зазначеного Меморандуму ЦНАП міста Івано- Франківська розпочав співпрацю щодо надання адміністративних послуг та видачі документів дозвільного характеру із Управлінням екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Головним управлінням Держгеокадастру в області, Державною інспекцією сільського господарства в області та Обласним управлінням лісового та мисливського господарства, збільшивши таким чином кількість адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП міста Івано-Франківська на 15 позицій. Крім того, ще 6 послуг Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України в області та Управління Держпраці в області, які надавалися виключно для суб’єктів звернень, які є жителями міста Івано-Франківська із травня поточного року надаються також для жителів всієї області.

 

Відповідно до рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 21.04.2016 року внесено зміни у перелік адміністративних послуг, які надаються управлінням реєстраційних процедур. До переліку адміністративних послуг додано такі нові послуги:

 

1. Державна реєстрація права власності на нерухоме майно.

 

 2. Державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно та обтяжень права на нерухоме майно.

 

 3. Взяття на облік безхазяйного нерухомого майна.

 

 4. Внесення запису про скасування державної реєстрації прав.

 

5. Скасування запису державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

 

 6. Надання інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 

7. Внесення змін до записів до державної реєстрації речових прав на нерухоме майно у зв’язку з допущенням технічної помилки не з вини державного реєстратора прав на нерухоме майно.

 

 8. Внесення змін до записів до державної реєстрації речових прав на нерухоме майно у зв’язку з допущенням технічної помилки з вини державного реєстратора прав на нерухоме майно.

 

9. Внесення змін до записів до державного реєстру речових прав на нерухоме майно у зв’язку із міною відомостей про нерухоме майно, право власності та суб’єкта цього права , інші речові права та суб’єкта цих прав, обтяження прав на нерухоме майно та суб’єкта цих прав, що містяться у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, які не пов’язані з проведенням державної реєстрації прав.

 

 10. Державна реєстрація юридичної особи.

 

11. Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань.

 

 12. Внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженим ними органом щодо припинення юридичної особи.

 

13. Внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженим ними органом щодо виділу.

 

14. Державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу або перетворення.

 

15. Державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації.

 

 16. Створення відокремленого підрозділу юридичної особи.

 

17. Припинення відокремленого підрозділу юридичної особи.

 

 18. Державна реєстрація фізичної особи-підприємця.

 

19. Державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу- підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

 

20. Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

 

 21. Видача витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

 

 З 22 серпня 2016 р. у ЦНАП розпочало роботу новостворене Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету міської ради, яке перейняло певні повноваження Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області.

 

 З метою впорядкування переліку адміністративних послуг та документів дозвільного характеру, які надаються виконавчими органами Івано-Франківської міської ради та територіальними органами центральних органів виконавчої влади для надання якісних адміністративних послуг Івано-Франківською міською радою від 21.04.2016 року №300, 18.08.2016р. №553, 15.09.2016 № 625 прийнято рішення «Про адміністративні послуги».

 

Адміністративні послуги надаються відповідно до ЗУ «Про адміністративні послуги» та чинного законодавства, на кожну послугу розроблено та затверджено інформаційні, технологічні картки та бланки заяв.

 

 Мешканці міста Івано-Франківська можуть замовити послуги в режимі он-лайн на сайті www.cnap.if.ua (розділ «Електронні послуги») без відвідування Центру надання адміністративних послуг м.Івано- Франківська. Результат послуги замовники отримують на електронну пошту або забирають оригінал документа особисто у Центрі надання адміністративних послуг після отримання смс-повідомлення про виконання та пред’явлення документа, що посвідчує особу. За звітний період було надано 1273 он-лайн послуги. На даний час мешканцям міста Івано-Франківська доступно 27 адміністративних послуг, які можна замовити он-лайн, це:

 

1. Надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

 

 2. Надання довідки з містобудівного кадастру.

 

 3. Надання дозволу на проведення рекламної акції.

 

 4. Погодження проекту інформаційної вивіски на пам'ятці культурної спадщини .

 

5. Надання дозволу на розміщення гастрольної реклами та реклами виставок товарів та послуг.

 

 6. Надання дозволу на розміщення світлових художньо - просторових рекламних композицій (неон, світловий шнур).

 

 7. Надання довідки про відповідність намірів щодо місця розташування тимчасової споруди.

 

 8. Надання довідки про резервування поштової адреси.

 

 9. Видача відомостей з документації із землеустрою, що включена до місцевого фонду документації із землеустрою.

 

 10.Видача довідки про наявність та розмір земельної частки (паю).

 

 11.Надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

 

 12.Надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

 

 13.Видача довідки про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення батьків та дитини з багатодітної сім'ї не видавались.

 

 14.Погодження режиму роботи суб'єкта господарювання.

 

 15.Погодження місця розташування для здійснення одноразової торгівлі.

 

16.Видача копій, витягів з розпоряджень міського голови, рішень, прийнятих міською радою та виконавчим комітетом впродовж останніх 10 років.

 

17.Надання витягу з протоколу сесії міської ради впродовж останніх 10 років.

 

 18.Надання дозволу на видалення зелених насаджень.

 

19.Взяття громадян на облік бажаючих отримати земельну ділянку під індивідуальне будівництво.

 

 20.Надання довідки про перебування на квартирному обліку при міськвиконкомі за місцем проживання та в житлово-будівельному кооперативі.

 

 21.Надання довідки про перебування на обліку бажаючих отримати земельну ділянку під індивідуальне будівництво.

 

 22.Внесення громадян до реєстру осіб, які бажають брати участь у програмі будівництва (придбання) доступного житла.

 

23.Перереєстрація, внесення змін та поновлення документів облікової справи. 24.Призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенню.

 

25.Отримання інформації про призначення субсидії на оплату житлово- комунальних послуг.

 

 26.Реєстрація декларації про початок будівельних робіт.

 

27.Реєстрація декларації про початок виконання підготовчих робіт.

 

 Ідентифікація клієнта здійснюється за технологією BankID. Також, дані послуги доступні на порталі державних послуг https://e-gov.org.ua.

 

З 15 серпня 2016 року Івано-Франківськ отримав повноваження у сфері архітектурно-будівельного контролю. Уже з 22 серпня 2016 року розпочався прийом відповідних декларацій у ЦНАП м.Івано-Франківська. Для належної організації надання таких послуг забезпечено надання консультацій з питань заповнення декларацій у приміщенні Центру.

 

Відповідно до розпорядження міського голови від 28.02.2014 року №68-р з 14.00 год. до 16.00 год. у Центрі надання адміністративних послуг здійснюється прийом громадян керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

 

За звітний період на особистому прийомі побувало 260 мешканців міста, зокрема до керівництва департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою звернулося 85 осіб, до служби у справах дітей – 76 осіб, до департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини – 42 особи, до департаменту комунальних ресурсів –57 осіб.

 

В 2016 році  до ЦНАП м.Івано-Фанківська звернулося 260 іноземних громадяни  для отримання адміністративних та дозвільних послуг.

 

 Актуальними в роботі ЦНАП залишаються он-лайн консультації, за допомогою яких кожен бажаючий може задати запитання адміністратору і йому, без відвідування Центру, буде надана фахова консультація, яка є важливою складовою для отримання адміністративних чи дозвільних послуг. За  9 місяців 2016 року адміністраторами ЦНАП надано 560 он-лайн консультація.

 

 Мешканці міста мають можливість перевірити стан виконання адміністративної чи дозвільної послуги, записатися на прийом у зручний для себе час (з вибором днів на два тижні вперед), роздрукувати бланки заяв для отримання адміністративних послуг та ознайомитись з інформаційними картками на офіційному сайті Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська www.cnap.if.ua. Для зручності мешканців функціонує мобільний додаток «Мобільний Івано-Франківськ», де у режимі реального часу можна перевірити стан виконання послуги, завантажити бланк заяв чи отримати всю необхідну інформацію для отримання адміністративних та дозвільних послуг.

 

 ЦНАП м. Івано-Франківська проводить щомісячний моніторинг якості надання адміністративних послуг. Відвідувачі ЦНАП після обслуговування за допомогою талону електронної черги вкидають його у дві ємності «Задоволені якістю обслуговування» та «Не задоволені якістю обслуговування». За 9 місяців 2016 року якість надання адміністративних послуг оцінило 10385 відвідувачів. Позитивно оцінило якість надання послуг 10282 відвідувачів, що становить 97,5%, негативно – 2,5 %. Відвідувачі ЦНАП також можуть оцінити якість обслуговування та надання адміністративних послуг на офіційному сайті ЦНАП м. Івано- Франківська (www.cnap.if.ua), через сервіс «Он-лайн консультацій» та за допомогою мобільного додатку «Мобільний Івано-Франківськ». У червні 2016 р. Центром Разумкова (м. Київ) проводилось опитування громадської думки щодо якості надання адміністративних послуг.

 

          Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська постійно удосконалює свою роботу, розширює спектр послуг, забезпечує комфортне перебування відвідувачів у Центрі та високу якість обслуговування. Зокрема оновлено зону очікування для відвідувачів.

 

 Відповідно до п. 4 ст. 12 Закону України «Про адміністративні послуги» та керуючись п. 6.5 Положення про управління адміністративних послуг (Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська) 25.05.2016 року відкрито територіальні підрозділи ЦНАП у мікрорайоні «Пасічна» (вул. Галицька, 124 А), та 29.08.2016 р. на вулиці Гетьмана Мазепи, 185, котрі є складовою ЦНАП м. Івано-Франківська. У територіальних підрозділах надається 113 адміністративні та дозвільно-погоджувальні послуги. Завдяки функціонуванню територіальних підрозділів  ЦНАП реалізовується право мешканців мікрорайону «Пасічна» та «Бам» на оперативну та зручну організацію надання послуг для суб’єктів звернень, а також, якісне та своєчасне отримання послуг.

 

У листопаді 2016 року відбудеться відкриття територіального підрозділу ЦНАП м.Івано-Франківська у мікрорайоні «КАСКАД» (вул.Івана Павла ІІ, 4 ).

 

Велика увага у ЦНАП м. Івано-Франківська приділяється підвищенню рівня професіоналізму, обізнаності адміністраторів щодо надання адміністративних та дозвільних послуг. Систематично проводяться навчання працівників ЦНАП для підвищення якості надання адміністративних послуг та обслуговування відвідувачів. Проведено 10 внутрішніх навчань. Працівники проходили навчання у Івано-Франківському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовці, посадових осіб місцевого самоврядування, брали участь у семінарах, тренінгах, які організовувались Асоціацією міст України, семінарах в рамках реалізації проекту «Реформа управління на сході України» GIZ (Співпраця з Німеччиною), проекту «Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні» (Шведське агентство регіонального розвитку (SIDA). ЦНАП м.Івано-Франківська оновлює інформацію у соціальних мережах Facebook та Twitter.

 

У 2016 році управління адміністративних послуг продовжувало реалізацію наступних проектів:

 

1. «Формування політики, ґрунтованої на фактах, в сфері місцевого самоврядування в Україні», фінансованого МЗС Норвегії, який реалізується Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад та Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень.

 

2. «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні». Проект фінансується Шведським агентством регіонального розвитку (SIDA) та шведською урядовою організацією «Академія Фольке Бернадотта».

 

3. «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади». Проект фінансується Фондом Східна Європа в рамках реалізації Програми EGAP (e-Government for accountability and participation). За результатами участі Івано-Франківськ отримав перемогу у першому національному конкурсі проектів з електронного врядування для реалізації проекту «Електронна реєстрація участі у міських ярмарках». Уже з серпня 2016 року ЦНАП м.Івано-Франківська запровадив систему електронної реєстрації участі у міських ярмарках. У 2017 році заплановано завершити реалізацію проекту, та запровадити у системі можливість суб’єктам звернення отримувати дозволи для участі у ярмарку за принципом купівлі електронних квитків.

 

Також, з метою реалізації електронного врядування,  ЦНАП м.Івано-Франківська у січні 2016 року запустив мобільний додаток «SmartSMS», програмний продукт універсам-смс здійснює автоматичне надсилання смс-повідомлення суб’єктам звернення які звертаються за отриманням адміністративних та дозвільно-погоджувальних послуг. Послуга доступна для всіх операторів мобільного зв’язку.

 

У 2016 році ЦНАП м.Івано-Франківська забезпечив проведення ремонтних робіт у головному офісі (вул.Незалежності, 9): повністю замінено систему опалення, замінено вхідні двері з врахуванням зручностей для осіб з обмеженими можливостями та матерів з дітьми, оновлено зони очікування для відвідувачів першого та другого поверху Центру.

 

У вересні 2016 року виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради підписав угоду з АТ «Ощадбанк» щодо оплати за надання адміністративних послуг, у приміщені ЦНАП та його територіальних підрозділах  на кожному робочому столі працівника встановлено pos-термінали для оплати за адміністративні та дозвільно-погоджувальні послуги національними та міжнародними банківськими картками (комісія за оплату послуг 3% від суми платежу).

 

Також, спрощено надання адміністративних та дозвільно-погоджувальних послуг суб’єктам звернення, через підключення адміністраторів ЦНАП до реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також до реєстру речових прав на нерухоме майно. Скорочено терміни виконання адміністративних та дозвільно-погоджувальних послуг Департаменту комунальних ресурсів, загального відділу та Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

У 2017 році пріоритетом для ЦНАП м.Івано-Франківська є організація надання адміністративних послуг з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, та паспорта громадянина України у формі ID картки.

 

 

 

 

 

 

 

Графік роботи

Центр надання адміністративних послуг
(м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 9)
ПН, ВТ, СР
9.00-17.00
ЧТ
9.00-20.00
ПТ, СБ
9.00-16.00
без перерви
ТП та ВРМ ЦНАП у м.Івано-Франківську
(вул.Галицька,124-А, вул.Івана Павла ІІ, 4,
вул.Гетьмана Мазепи, 185, вул.Отця І.Блавацького,1)
ПН, ВТ, СР, ЧТ
8.00-17.00
ПТ
8.00-16.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
ТП та ВРМ ЦНАП
в населених пунктах Івано-Франківської МТГ
ПН, ВТ, СР, ПТ
8.00-16.00
ЧТ
8.00-17.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
 

Сервіси

  • Послуги для військово службовців
  • Електронні послуги
  • Перевірити стан послуги
  • Перевірити стан черги
  • Подати запит публічної інформації
  • Персональний кабінет
  • Мобільний адміністратор
  • Оплата послуг
  • Перевірка стану оформленння паспорта
  • Оцінювання якості обслуговування
  • Публічна кадастрова карта України
  • Державні послуги
  • Нормативні акти
  • Офіційний сайт міста
  • Державні послуги онлайн
  • Гід з державних послуг
  • Послуги власникам житла
  • Матеріальна допомога військовим
  • Ваучерна підтримка бізнесу
  • Матеріальна допомога особам старшим 70р.
  • Матеріальна допомога особам з інв. І-ІІгр.
  • Допомога сільгосп виробникам
  • Матеріальна допомога військовим на спорядження
  • Матеріальна допомога військовим на реабілітацію
* ПриміткаДля замовлення послуги в електронному вигляді Ви повинні зайти в розділ “Електронні послуги” та авторизуватись за допомогою BankID або “Персонального кабінету”

Останні новини