Новини

Відбулась конференція в рамках проекту «Українське прозоре місто»: Пілотна модель електронного управління для покращення надання адміністративних послуг»

Відбулась конференція в рамках проекту «Українське прозоре місто»: Пілотна модель електронного управління для покращення надання адміністративних послуг»

 

У 2013 році розпочався проект «Українське прозоре місто»: Пілотна модель електронного управління для покращення надання адміністративних послуг», розроблений спільно фахівцями ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», Вінницькою міською радою та Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Основна мета проекту – створення пілотної діючої моделі Прозорого міста та формування алгоритму для реалізації концепції в інших містах України.

При цьому, як еталонну модель Прозорого міста було обрано досвід м. Мартін (Словаччина). Зокрема, в червні 2011 року м. Мартін нагороджене сертифікатом «Краще врядування в публічному секторі» за перемогу в категорії «Попередження та протидія корупції в публічному секторі», а в листопаді того ж року отримало «Сертифікат кращої практики» Європейського Інституту Публічного Адміністрування.

Перший етап проекту спрямований на створення, тестування та впровадження моделі Прозорого міста в м.Вінниці, заснованої на ІТ-рішеннях для покращення on-line доступу до інформації про місцеве самоврядування, доступ до адміністративних послуг та інших важливих муніципальних функцій.

Другий етап передбачає поширення отриманого досвіду та впровадження пілотної моделі Е-урядування в трьох інших містах України: Івано-Франківськ, Луцьк та Миколаїв. Дані міста, зокрема, Івано-Франківськ продемонстрували високу зацікавленість у формуванні прозорості надання адміністративних послуг на основі інноваційних ІТ-технологій.

У рамках реалізації проекту «Українське прозоре місто» 27 червня 2014 р. у м.Вінниці вібулась конференція, участь у якій взяли в.о.начальника управління адміністративних послуг (ЦНАП м. Івано-Франківська) Богдан Питель та адміністратор управління адміністративних послуг (ЦНАП м. Івано-Франківська) Антон Костишин.

На конференції презентовано інструменти електронного урядування, впроваджених у Вінницькій міськраді. Участь у відкритті конференції та її роботі взяв секретар Вінницької міської ради, в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Відбулась конференція в рамках проекту «Українське прозоре місто»: Пілотна модель електронного управління для покращення надання адміністративних послуг»

 Гість зі Словаччини Йозеф Петраш, незалежний експерт у сфері впровадження та розвитку моделі «Прозорого міста», презентував для присутніх досвід м. Мартін у впровадженні моделі «Прозорого міста».

Участь у дискусії взяли також представник координаційної ради Громадянської мережі «ОПОРА» та координатор виборчих програм у Львівській області Олександр Неберикут; доцент кафедри інформаційних технологій та систем управління Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Ігор Куспляк; представник Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Яскевич; директор Департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко; начальник відділу впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради Володимир Ципляєв.

На конференції представлено досвід міста Івано-Франківська з впровадження інформаційних технологій та впровадження електронного урядування у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради.

Відбулась конференція в рамках проекту «Українське прозоре місто»: Пілотна модель електронного управління для покращення надання адміністративних послуг»

 В.о.керівника ЦНАП м.Івано-Франківська Богдан Питель окреслив основні стратегії впровадження електронного урядування у м.Івано-Франківську (функціонування системи «Універсам послуг», інтернет-приймальні, електронної черги у ЦНАП, реєстрації дітей у ДНЗ м.Івано-Франківська, sms-інформування, «Мобільний Івано-Франківськ», впровадження технологій з відкритості та прозорості діяльності виконавчих органів міської ради). Заслуговує уваги те, що представник координаційної ради Громадянської мережі «ОПОРА» Олександр Неберикут зазначив, що саме м.Івано-Франківськ у 2013р. посіло перше місце з інформаційної прозорості та доступності серед всіх інших міст України, а перше місце з відкритості діяльності міських голів України посів міський голова Віктор Анушкевичус.

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради і надалі працюватиме над покращенням своєї діяльності, якісним наданням адміністративних послуг та використання у своїй роботі актуальних інформаційних технологій.

Графік роботи

Центр надання адміністративних послуг
(м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 9)
ПН, ВТ, СР
9.00-17.00
ЧТ
9.00-20.00
ПТ, СБ
9.00-16.00
без перерви
ТП та ВРМ ЦНАП у м.Івано-Франківську
(вул.Галицька,124-А, вул.Івана Павла ІІ, 4,
вул.Гетьмана Мазепи, 185, вул.Отця І.Блавацького,1)
ПН, ВТ, СР, ЧТ
8.00-17.00
ПТ
8.00-16.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
ТП та ВРМ ЦНАП
в населених пунктах Івано-Франківської МТГ
ПН, ВТ, СР, ПТ
8.00-16.00
ЧТ
8.00-17.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
 

Сервіси

  • Послуги для військово службовців
  • Електронні послуги
  • Перевірити стан послуги
  • Перевірити стан черги
  • Подати запит публічної інформації
  • Персональний кабінет
  • Мобільний адміністратор
  • Оплата послуг
  • Перевірка стану оформленння паспорта
  • Оцінювання якості обслуговування
  • Публічна кадастрова карта України
  • Державні послуги
  • Нормативні акти
  • Офіційний сайт міста
  • Державні послуги онлайн
  • Гід з державних послуг
  • Послуги власникам житла
  • Матеріальна допомога військовим
  • Ваучерна підтримка бізнесу
  • Матеріальна допомога особам старшим 70р.
  • Матеріальна допомога особам з інв. І-ІІгр.
  • Допомога сільгосп виробникам
  • Матеріальна допомога військовим на спорядження
  • Матеріальна допомога військовим на реабілітацію
* ПриміткаДля замовлення послуги в електронному вигляді Ви повинні зайти в розділ “Електронні послуги” та авторизуватись за допомогою BankID або “Персонального кабінету”

Останні новини