Новини

Центр надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська відзначає 5 років своєї роботи

6 жовтня 2010 року за ініціативи міського голови Віктора Анушкевичуса, відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська за адресою вул. Незалежності, 9.

Над створенням Центру та вдосконаленням його роботи працювала команда у складі керуючого справами Андрія Лиса, Руслана Панасюка, начальника управління адміністративних послуг Богдана Пителя, начальника відділу дозвільно-погоджувальних процедур Надії Прокопів-Стерчевської, начальника господарського відділу Михайла Нагірного.

Мотивацією відкриття такого Центру є прагнення створити максимально комфортні та сприятливі умови мешканцям міста при зверненні до органів місцевого самоврядування, впровадити зручний графік прийому мешканців міста в Центрі надання адміністративних послуг, скоротити і спростити процедури отримання необхідних документів, унеможливити будь-які корупційні дії з боку посадових осіб, тому що за якістю надання адміністративних послуг кожен мешканець оцінює наскільки міська влада турбується про нього та поважає його права.

Створено умови доступу до приміщення та комфортного перебування для осіб з обмеженими можливостями.

У приміщенні ЦНАП функціонує каса банку для оплати адміністративних та дозвільних послуг, надаються супутні послуги (копіювання, сканування та виготовлення печаток).

До роботи Центру залучені Обласний дозвільний центр Івано-Франківської облдержадміністрації та відділ державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби Івано-франківського міського управління юстиції в Івано-Франківській області.

15 адміністраторів ЦНАП м.Івано-Франківська надають 110 адміністративних та 32 дозвільно-погоджувальні послуги.

На сьогоднішній день ЦНАП м.Івано-Франківська – це надання більше 100 тис. послуг щороку, а щодня Центр відвідують від 400 до 600 відвідувачів.

ЦНАП м.Івано-Франківська у своїй роботі використовує сучасні інформаційні технології:

  1. «Універсам послуг» - програмне забезпечення, яке у своїй роботі використовує ЦНАП м.Івано-Франківська, для реєстрації адміністративних та дозвільних послуг, архівування документів на кожну адміністративну та дозвільну послуг.
  2.  «Електронна система регулювання чергою»  - забезпечення рівності та доступності громадян до отримання адміністративних та дозвільних послуг.
  3. «Попередній запис на прийом» - можливість записатися на прийом до адміністратора, державного адміністратора чи державного реєстратора на зручний для себе день та час з вибором днів на два тижні наперед
  4. «Код зворотного зв'язку» - кожен відвідувач при отриманні адміністративної чи дозвільної послуги отримує супровідну картку з кодом зворотного зв’язку і на сайті ЦНАП може перевірити стан виконання адміністративної чи дозвільної послуги у режимі реального часу.
  5. «СМС - інформування» - кожен відвідувач, який при замовлені адміністративних чи дозвільних послуг вказав номер свого мобільного телефону, безкоштовно отримує смс - повідомлення про готовність послуги. Послуга поширюється на всіх операторів мобільного зв’язку.
  6.  «Мобільний Івано-Франківськ» - додаток для мобільних телефонів, за допомогою, якого можна отримати всю довідкову інформацію про Івано-Франківськ, а також інформацію про послуги, які надаються у ЦНАП, перелік необхідних документів, перевірити стан виконання послуг за допомогою коду зворотного зв’язку.
  7. «Он-лайн консультація» - сервіс офіційного сайту Центру надання адміністративних послуг www.cnap.if.ua, за допомогою якого мешканці міста в режимі реального часу можуть консультуватись з питань надання адміністративних чи дозвільних послуг в режимі чат-зв'язку, без відвідування Центру. Якісно надана консультація є важливою складовою подальшого отримання адміністративної чи дозвільної послуги.
  8. «Надання адміністративних послуг в режимі онлайн за технологією BankID». З 1 серпня 2015 року мешканці міста Івано-Франківська можуть замовити п’ять послуг в режимі он-лайн на сайті  www.cnap.if.ua (розділ «Електронні послуги») без відвідування Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська. Результат послуги замовники отримуватимуть на електронну пошту або зможуть забрати оригінал документа особисто у Центрі надання адміністративних послуг після отримання смс-повідомлення про виконання та предявлення документа, що посвідчує особу.

Перелік послуг, які можна буде замовити он-лайн буде постійно розширюватися і до кінця 2015 року їх кількість сягатиме більше 20 послуг. Ідентифікація клієнта здійснюється за технологією BankID. Також, дані послуги доступні на порталі державних послуг https://e-gov.org.ua.

ЦНАП м.Івано-Франківська бере участь у таких міжнародних проектах:

  1.  «Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі Центрів надання адміністративних послуг і розвитку співпраці між Луцьким та Івано-Франківським центрами надання адміністративних послуг та Люблінським бюро обслуговування мешканців» в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013рр.Метою проекту є створення транскордонної мережі центрів надання адміністративних послуг,  підвищення якості та ефективності надання послуг Луцьким  ЦНАП, Івано-Франківським ЦНАП та Люблінським БОМ, удосконалення надання адміністративних послуг нерезидентам.
  2. «Створення регіональної мережі ЦНАП як ефективного інструменту у застосуванні інноваційних рішень з надання адміністративних послуг населенню»  за підтримки Європейської комісії. Мета проекту: посилення спроможностей та потенціалу регіональних/районних центрів надання адміністративних послуг в Івано-Франківській області задля забезпечення чесного, ефективного та прозорого надання адміністративних послуг населенню; поширення кращого вітчизняного та міжнародного досвіду в Україні.
  3. «Формування політики, ґрунтованої на фактах, в сфері місцевого самоврядування в Україні», фінансованого МЗС Норвегії, який реалізується  Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад та Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень.
  4. Реалізація проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні». Проект фінансується Шведським агентством регіонального розвитку (SIDA) та шведською урядовою організацією «Академія Фольке Вернадотта». Початок реалізації проекту у 2015 році.

За результатами громадського моніторингу Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська входить до трійки лідерів України та займає перше місце серед подібних центрів Західної України.

Центр надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська відзначає 5 років своєї роботи

 

Графік роботи

Центр надання адміністративних послуг
(м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 9)
ПН, ВТ, СР
9.00-17.00
ЧТ
9.00-20.00
ПТ, СБ
9.00-16.00
без перерви
ТП та ВРМ ЦНАП у м.Івано-Франківську
(вул.Галицька,124-А, вул.Івана Павла ІІ, 4,
вул.Гетьмана Мазепи, 185, вул.Отця І.Блавацького,1)
ПН, ВТ, СР, ЧТ
8.00-17.00
ПТ
8.00-16.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
ТП та ВРМ ЦНАП
в населених пунктах Івано-Франківської МТГ
ПН, ВТ, СР, ПТ
8.00-16.00
ЧТ
8.00-17.00
перерва
12.00-13.00
СБ, НД, державні свята
вихідний день
 

Сервіси

  • Послуги для військово службовців
  • Електронні послуги
  • Перевірити стан послуги
  • Перевірити стан черги
  • Подати запит публічної інформації
  • Персональний кабінет
  • Мобільний адміністратор
  • Оплата послуг
  • Перевірка стану оформленння паспорта
  • Оцінювання якості обслуговування
  • Публічна кадастрова карта України
  • Державні послуги
  • Нормативні акти
  • Офіційний сайт міста
  • Державні послуги онлайн
  • Гід з державних послуг
  • Послуги власникам житла
  • Матеріальна допомога військовим
  • Ваучерна підтримка бізнесу
  • Матеріальна допомога особам старшим 70р.
  • Матеріальна допомога особам з інв. І-ІІгр.
  • Допомога сільгосп виробникам
  • Матеріальна допомога військовим на спорядження
  • Матеріальна допомога військовим на реабілітацію
* ПриміткаДля замовлення послуги в електронному вигляді Ви повинні зайти в розділ “Електронні послуги” та авторизуватись за допомогою BankID або “Персонального кабінету”

Останні новини